10 модерни идеи за входни врати

Входна врата със защитен механизъм

 

Въпреки, че тя винаги е била една от основните фокусни точки на дома, дизайните са се променяли драстично през годините. В много съвременни жилища традиционните входни врати с прекомерни детайли са заменени с по-прости, креативни версии, които отговарят на естетиката на дома. Обърнете внимание на тези 10 примера на изискани, модерни врати, които се радват, както на посетители, така и на жители.

Първото впечатление от дома често е, когато се приближите до входната врата.

Въпреки, че тя винаги е била една от основните фокусни точки на дома, дизайните са се променяли драстично през годините. В много съвременни жилища традиционните врати с прекомерни детайли са заменени с по-прости, креативни версии, които отговарят на естетиката на дома. Обърнете внимание на тези 10 примера на изискани, модерни врати, които се радват, както на посетители, така и на жители.

  1. Повторно фрезован и готов за завъртане

Местоположение: Груб и готов, Калифорния

Вратата е проектирана от архитекта Кен Мефан, този дом в планинската верига Сиера Невада е труд на любовта. Съпругата му Мефан и четирите им деца живеели в палатка в продължение на две години, а работниците в продължение на девет години, докато самият той построил къщата. Мефан продължавал да добавя спални, докато семейството растяло.

2. Японската техника прави своя път до Шотландия

Местоположение: Единбург, Шотландия

Тази входна врата се отваря към дом, който Киран Гафни и Макико Конишин са проектирали за себе си и семейството си в Шотландия. Тя е облечена с овъглен кедър, древна японска техника, която предпазва дървото от огън, дъжд и гниене.

3. Ъглово изявление

Местоположение: Съншайн Коуст на Австралия

Проектиран от тайландски архитект, този минималистичен, конзолен дом е проектиран да се възползва от заобикалящата го гора и гледка към Тихия океан. Изградени са циментови външни стени с тъмен цвят, за да им помогнат на дома да се слее с гората.

4. Фасада облицована със затворени врати

Местоположение: Маями, Флорида

Архитектите Мелиса и Джейкъб Брилхарт са искали дома им в центъра в Маями да въплъти Флорида. Затворените врати осигуряват защита и неприкосновеност на личния живот, като същевременно позволяват на дома да се отвори и да се възползват от светлината и бриза. Зад капака се намират четири комплекта плъзгащи се стъклени панели, които могат да бъдат отворени, за да се създаде една непрекъсната стая.

5. Следвайте плаващия бетонен мост

Местоположение: Финикс, Аризона

Този дом е проектиран и построен от двама колежани приятели – Джей Атертън и Сай Кийнър – които впоследствие са започнали собствена фирма. Минималистичното пространство разполага с две спални и свързан хол. Фасадата, която гледа към запад, е лишена от прозорци, за да може къщата да се охлади при горещи температури.

6. Извънгабаритни врати и чисти линии

Местоположение: Солт Лейк Сити, Юта

Първоначално проектиран от архитект Джон Сугдън, този дом от Солт Лейк Сити беше възстановен от Брент Йесперсен и върнат към първоначалната си слава – но със съвременни допълнения.

7. Драматичен люлеещ се вход

Местоположение: квартал Joo Chiat в Сингапур

Когато този дом от 19-ти век е ремонтиран, е инсталирана гигантска входна врата, която се отваря и създава естествен поток между екстериора и интериора.

8. Обединени врати

Местоположение: Ванкувър, Канада

Този селски канадски дом разполага с регенерирани дървени дъски и текстурирани бетонни стени. Домът е проектиран от Omer Arbel, за да се впише безпроблемно в околния пейзаж и да улавя светлината от всички ъгли.

9. Стратегически извън габаритни

Местоположение: Ванкувър, Канада

Архитектът Питър Карду проектира този основен ремонт на двуетажен дом в предградията, за да опрости и модернизира съществуващата структура и да я направи по-енергийно ефективна.

10. Вдъхновен от текстурата на рисунките

Местоположение: Берлин, Германия

Макар и да не е жилищен пример, тази врата към Музея за архитектурно рисуване в Берлин дава достатъчно вдъхновение. Проектирана от руската фирма SPEECH Tchoban & Kuznetsov, вратата се вписва безпроблемно в екстериора на партерния етаж на сградата, който е облицован със скици, вградени в бетонната фасада.

Това бяха най-нестандартните идеи за външни врати.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *