Блиндирана врата или две други входни врати?

Каква врата да изберете – турска входна блиндирана врата или две други входни врати? -въпрос за решаване, стоящ пред всеки желаещ да смени външната си врата. Кой ли е най-добрият вариант?

В жилищата, обикновено панелните, най-често се монтира врата от метал пред старата дървена вътрешна врата, служеща за втора входна. Целта е да се постигне по-добра изолация срещу шум, както и да се подсигури топлината в жилището. Повечето от домакинствата са се спрели на подобен вариант, за да спестят средства.

Две входни врати

Хубавото е, че съвремието ни предлага множество модели с различни цени и има за всеки по нещо. Предлаганите метални врати със сигурност са опция за монтаж като още една входна врата, но и не само. Те са напълно достъпни и хубавото, че се вместват в лимитираните бюджети, давайки възможност да монтирате в дома си хубава врата отвън, а отвътре да си съхраните старата врата, като може да я обновите.

Другият възможен избор е да отделите малко повече от средствата си, купувайки блиндирана врата, която ще изолира перфектно, вършейки работата на другите две, даже ги надминава. Ето, защо!​

Предимствата на една, но качествена блиндирана врата

По-добра изолация

Блиндираните турски врати са във вътрешността си с минерална вата или полистирен – материали за перфектна шумо и топло изолация, което е едно от големите предимства. Такава врата може да замени двете врати. Минералната вата или полистирена са едни от най-високо качествените изолации, а първата от тях се се отличава с пожароустойчивост и има по-добри качествени показатели.

Адаптивна каса

Блиндираните врати са с регулируема каса, което е съществен плюс, защото че ще се покрие зида и от двете страни. На касата ще има первази, което от друга страна ще спести довършителните процеси, след поставянето на вратата, а именно измазване и обръщане на зида. Освен това при някои модели могат да се използват, известните сред собствениците на панелни апартаменти, каси Панел. Те елиминират нуждата от досадното и трудоемко къртене, защото монтажът им се извършва направо върху поставените, още при строителството, метални каси.

Повече ключалки

Заключващата система на блиндираните врати е различна. Тя притежава активни шипове, работещи при заключване на ключалката и пасивни, задействащи се при затваряне на крилото. Ролята на последните се състои в това, че благодарение на тях става невъзможно повдигането и измъкването му от пантите. Това предимство на механизма е възможно, поради изстрелването на шиповете директно в зида. Наред с това ще имате и резе, което да ползвате при необходимост.

Всяко едно Ваше решение може да се осъществи, защото има удачен вариант на изпълнение. Ако желаете да бъдете с една врата, то турската блиндирана врата е чудесен вариант. Вече няма да съществува притеснението, че една входна врата не е достатъчна, за да изолира жилището Ви.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *