Двойни външни врати

Вдъхновение с входната врата

 

Френски врати

Двойните външни врати надхвърлят това, което бихте могли да помислите за френските врати. И двата вида са проектирани по подобен начин, като обикновено имат подвижен обков за ежедневна употреба. Освен това двойните входни врати, използвани за влизане във вътрешния двор, са по-често изработени от масивно дърво, докато френските врати обикновено имат от едно до осем (или повече) стъкла.

Известно е също, че двойните врати са с по-големи размери от френските, както и от всички други входни врати. Те често са изработени от дъб, махагон, елша или други дървесни видове. Много собственици на жилища предпочитат по-големи, солидно изработени двойни врати пред други видове входни врати, за достъп до вътрешния двор или басейна си.

Съвременните стилни двойни врати понякога се изработват с едно голямо олекотено стъкло, което обикновено е закалено. То може да е по-малко прозрачно от обикновеното прозрачно стъкло. Някои стъклени входни врати са направени от текстурирано стъкло. Най-висококачествените модели двойни врати са пожароустойчиви и сигурни при извънредни ситуации, както и при лоши атмосферни условия, включително урагани.

Сгъваеми стъклени врати

Предлагат се в двойни, тройни, четворни и дори по-големи размери. Сгъваемите стъклени врати са създадени за тези, които наистина искат да се насладят на гледката на екстериора си. Перфектни за по-големи, съвременни архитектурни домове. Сгъваемите стъклени врати изглеждат подобно на масивен прозорец.

Двойни стъклени врати

За собствениците на жилища с изключителна гледка към природата, планините или други естетически приятни пейзажи, тези врати са чудесен избор. Предимството им е, могат да направят интериора на дома, да изглежда по-голям и просторен. Някои хора не харесват тези изключително големи системи с много врати, страхувайки се, че представляват риск за безопасността.

Този страх се основава до голяма степен на слухове и митове. Когато се монтират правилно, сгъваемите стъклени врати не са по-опасни от всеки друг тип външни врати. Разбира се, тези големи входни врати, трябва да бъдат инсталирани от лицензиран изпълнител. Това гарантира безопасността на хората, тъй като тези системи за врати изискват специфичен обков и други строителни материали като арматура и бетонни стълбове, за правилен и сигурен монтаж.

Системите за сгъваеми врати с най-добро качество са направени с поне двойно, ако не и тройно стъкло, за да се спести енергия, тъй като те са толкова големи и позволяват да влезе много светлина в помещенията. Стъклото е устойчиво на природни бедствия, както и на директен удар, дори с чук. Така че сгъваемите стъклени врати, са не само по-безопасни, когато става въпрос за лошо време, но са и чудесен начин да се спрат потенциалните прониквания в дома.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *