Фън Шуй съвети за блиндирана врата

Блиндирана врата

 

Основният вход на дома е енергиен портал

Чува ли ли сте за Фън Шуй? Това е изкуство, определящо стратегически, местоположенията на всяка една мебел в дома, съобразно духовните вибрации. Това се отнася и за вратата на входа, която дори и да е блиндирана, няма как да възпре енергията Чи. Здравината, цвета и цялостното ѝ излъчване спомага за постъпването и съхраняването на енергия с положителен знак. За обитателите е от съществено значение, входната врата да е, колкото може по-приветлива и гостоприемна.

Пространството навън и пред нея, не бива да е запълнено от ненужни предмети. Необходимо е да разчистите, всичко! Да няма кофи за боклук, да не присъстват саксии с увехнали растения или други елементи, които могат да възпрепятстват преминаването на потоците енергия според Фън Шуй, към блиндираната Ви врата. Всички неща, които правят трудно за Вас или за посетителите да стигнете до входната врата, също пречат на добрата духовна хармония в дома Ви. Дръжте района чист, свеж и проветрив.

Също така осигурете ясна пътека към врата Ви. Най-благоприятният вариант за достъпа на енергия по Фън Шуй, към входната врата, е по плавен и криволичещ път, наподобяващ воден поток, вместо отсечени геометрични линии или рязко изразен наклон.

Покажете на блиндираната си врата малко любов. Бъдете сигурни, че тя се отваря максимално широко и безпроблемно – без да скърца и че има атрактивен вид и е относително свежо боядисана. Че по нея няма странни, неизползвани ключалки, няма ръждясали части, нито коледни играчки, останали до лятото. Показвайки любов и грижа на входната си врата, получавате обратно същата добра енергия.

Цветът на входната Ви врата е важна част от нейната здравина. Като общо правило, той трябва да бъде в хармония с Фън Шуй според фактора на посоката, определен от компаса.

Цвят в хармония с посоката

  • Изток или югоизток: Изберете цвят, в синхрон с дървесния елемент!
  • Южна врата: Изберете цвят хармониращ с огъня!
  • Югозападна или североизточна врата: Изберете цвят в хармония със земния елемент!
  • Западната или северозападната врата: Изберете цвят в баланс с металния елемент!
  • Врати с лице към север: Изберете цвят в съчетание с водния елемент!

Основната входна врата, осигурява безпрепятствено преминаване, когато крилото ѝ сочи към антрето или коридора. Ако полагате усилия в подредба на жилището си, според източното изкуство, но пренебрегнете входа, то всичко ще е напразно. Част от плавния преход в дома е блиндирана врата, която се движи към къщата, а не се отваря в обратна посока, сочеща навън. Ефекта, който се постига, с отваряне навътре, прави вратата по-гостоприемна за гостите и по-отворена към позитивна енергия. С обратен знак е другият вариант, който избутва посетителите, с крачка назад, ако се намират в близост до вратата. Точно това се получава и с енергията Чи.

Блиндирана врата

Вратата следва да има добро пропорционално отношение с останалите размери на къщата. Силната врата е вратата, която има приятни пропорции, спрямо другите части от къщата. Това ясно правило, често се пренебрегва по време на ремонтирането на дома, като например, когато малките площи се разширяват и къщата се вдига на по два или три етажа, но все още си стоят с тясна входна врата. Тя е била достатъчна, при едноетажна къща, но с разширяването ѝ се нуждаете от по-голяма входна врата.

Предмети, пречещи на хармонията в дома

Има няколко общи състояния, които отслабват блиндираната врата или насърчават негативната енергия. Потърсете изход от ситуациите и ги коригирайте възможно най-добре.

Острите предмети, които имат посока, сочеща вратата: Премахнете бързо тези „отровни копия“ и тяхната негативна енергия и избягвайте за в бъдеще елементи от декор с подобни остри върхове. Ако „отровните копия“ идват от друга част от жилището Ви или от съседи, използвайте огледало Багуа (Фън шуй огледало), за да поеме отрицателните частици духовна енергия, която идва пряко към вратата.

Огледало, гледащо към входната врата: То е полезно, когато се прилага, за да направи малкия или тесен вход много по-отворен и по-широк. Но не бива разположението му да е фронтално срещу вратата, защото отразява, както физическото, така и невидимата енергия в обратна посока, създавайки чувство на дезориентация в дома. Вместо това, поставете огледалата отстрани на входната си врата. Така няма да пречите на положителното да влезе в къщата и да донесе баланс в семейството.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *