Фън Шуй съвети за блиндирана врата

Основният вход е порталът на енергията за дома

Входната врата или главната врата на една къща е много важна, когато говорим за изкуството Фън Шуй. Вашият дом получава чи/ци или енергийна храна именно през входната блиндираната врата. Колкото по-силна, по-здрава и по-балансирана е входната врата, толкова по-добро е качеството на енергията за тези, които обитават къщата. Добавянето на сила към входната ви врата може да бъде толкова просто, колкото да се осигури ясен път към вратата или да се пребоядиса с по-благоприятен цвят. Като основна цел, входната ви врата трябва да бъде възможно най-привлекателна и приветлива.

Осигурете свободен, отворен поток на енергия към вратата. Това означава да няма кофи за боклук, да няма саксии с увехнали растения или други елементи, които могат да попречат на потока от енергия на Фън Шуй към блиндираната ви врата. Всички предмети, които правят трудно за вас или за посетителите да стигнете до входната врата, също възпрепятстват потока на енергия към вратата. Дръжте района чист, свеж и проветрив. Също така осигурете ясна пътека към врата Ви. Най-благоприятният поток на енергия по Фън Шуй към входната врата е по плавен и криволичещ път, наподобяващ воден поток, вместо геометрична или рязко наклонена пътека.

Покажете на блиндираната си врата малко любов. Бъдете сигурни, че се отваря широко и безпроблемно – без да скърца и че има атрактивен вид и е относително свежо боядисана. Че по нея няма странни, неизползвани ключалки, няма ръждясали части, нито коледни играчки през юни. Ако покажете любов и грижа за входната ви врата, то Вие ще получите обратно същата енергия.

Цветът на входната ви врата е важна част от нейната здравина. Като общо правило, цветът на вратата трябва да бъде в хармония с Фън Шуй елемента на посоката на вратата или посоката на компаса:

Цвят в хармония с посока:

Изток или югоизток: Изберете цвят в хармония с дървесния елемент.

Южна врата: Изберете цвят в хармония с огъня.

Югозападна или североизточна врата: Изберете цвят в хармония със земния елемент.

Западната или северозападната врата: Изберете цвят в хармония с металния елемент.

Врати с лице към север: Изберете цвят в хармония с водния елемент.

Здравата Фън Шуй врата се отваря към плавен поток на енергия в коридора или фоайето. Усилията за привличане на най-добрата енергия на Фън Шуй към вашия дом ще бъдат напразни, ако основният ви вход няма добър Фън Шуй.

Част от плавния преход в дома е блиндираната врата, която се отваря към къщата, а не се отваря навън. Вратата, която се отваря навътре е по-гостоприемна за гостите и по-отворена към позитивна енергия. Вратата, която се отваря навън – избутва към посетителите, като ги връща обратно, ако стоят близо до вратата. Подобен ефект може да настъпи и с енергията.

Блиндирана врата

Вратата следва да има добро пропорционално отношение с останалите размери на къщата. Силната врата е вратата, която има приятни пропорции към останалата част от къщата. Тази проста точка често се пренебрегва по време на ремонтирането на дома, като например, когато малките къщи се разширяват на по два или три етажа, но все още си стоят с тясна входна врата. Това може да е било достатъчно, когато къщата е била на един етаж, но с по-голямата къща се нуждаете от по-голяма входна врата.

Има няколко общи състояния, които отслабват блиндираната врата или насърчават негативната енергия. Потърсете изход от ситуациите и ги коригирайте възможно най-добре.

Остри или заострени предмети, насочени към вратата: Коригирайте тези „отровни стрели“ и тяхната негативна енергия, като избягвате елементи от декор с остри ръбове или точки. Ако отровните стрели идват от част от къщата ви или от съседна къща или сграда, помислете дали да не използвате огледало багуа (фън шуй огледало), за да поеме shа chi (отрицателната енергия), която тече към вратата.

Огледало, гледащо към входната врата: Огледалата могат да бъдат ефективни, за да направят малкия или тесен вход много по-голям и по-отворен. Но огледалото не трябва да гледа директно към вратата, което може да отразява енергията обратно на вратата или да създава чувство на дезориентация. Вместо това поставете огледалата в страна на вратата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *