Как да проверите качеството на монтажа на входни врати

дръжка на врата

 

При поръчка на входни врати за апартамент или къща с пълна гама от услуги (доставка, монтаж и допълнителна работа при поискване), клиентът очаква, че всички работни действия ще отговарят и ще се изпълняват в съответствие със строителните правила. Въпреки това, не всеки е щастлив – някои експерти извършват инсталацията на принципа „и така ще стане“, а клиентът веднага или след известно време открива много несъответствия.

Какви грешки правят монтажниците и как да проверим работата им?

1 – Касата е криво поставена

Редица майстори вярват, че всичко е наред и не намират за нужно да използват нивелир? Слагат касата „на око”, след което дори не си правят труда да окачат крилото, да го регулират и да видят как работи и къде се отклонява.

Какво да направи клиента:

Отворете платното на 15 °. Тя трябва да остане в една позиция – да не се затваря и да не се отваря по-нататък. Повторете действието, просто отворете вратата първо на 45 и след това на 90 °

Ако крилото спонтанно се затваря или отваря, касата е поставена на криво – без да се използва нивелир.

2 – Слаба подготовка на отвора

За метални конструкции, особено тежките бронирани, този момент е особено важен. Отворът се изчиства от неравности под нула. В противен случай, вратата няма да се получи равна по хоризонтала и вертикала. С течение на времето ще има изкривяване и крилото ще престане да се затваря нормално.

За да избегнете това развитие, подгответе отвора сами. Обърнете внимание на това, периметъра да е възможно най-гладък и равен.

3 – Плитка инсталация на анкери/ крепежни елементи/ монтажни болтове

Проблемът е типичен за панелните жилища, в поддържащите конструкции, под които има много арматури. Когато пробиват дупки, монтажниците често спират до арматурата, защото са  твърде е мързеливи да правят нови дупки и закрепят касата някак. С течение на времето може да падне.

За да се предпазите от неточности при монтажа, поръчвайте услуги от фирма, която произвежда стоманени конструкции. Невъзможно е да се проследи, дали работната група прави всичко правилно и дали има специални познания.

4 – Без луфт

Първоначално касата е монтирана на клинове. От двете страни на периметъра се изисква техническа празнота от няколко милиметра между нея и стените. Забранено е монтирането на касата плътно до стените – случва се да наруши стенните елементи.

Подобно несъответствие възниква, поради неправилно взети мерки, което най-често е ситуация, предизвикана ако сте ги взели сами. Всяка уважаваща себе си компания предоставя на клиентите услугите на размерчик – използвайте ги, така че да не се налага да монтирате продукта отново или да поръчвате друг.

5 – Твърде тънка стена

Рядко се случва, но понякога се установява, че отворът, където трябва да се положи  входната врата, е твърде тънък. Той просто не може да издържи металната конструкция за дълго време. В този случай той се подсилва. За тази цел се използва заварена конструкция от два метални ъгъла и редица напречни стоманени ленти (от двете страни и отгоре), които се обединяват чрез заваряване.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *