Кратка история за чукчето за блиндирана врата

Чукчетата са много практични и удобни. До такава степен са станали част от нашето ежедневие, че дори не ги забелязваме. За разлика от преди години, днес на пазара се предлагат разнообразни решения за блиндирани врати. Красивата им визия и интересен дизайн ви дават възможност да придадете елегантен вид на вратата. Могат да задоволят дори и най-претенциозните Ви очаквания.

В продължение на много столетия, чукчето при блиндираните врати се е използвало в употреба. Назад във времето са се появили лъвове и кучета като мотиви. Днес тези аксесоари за входни врати не са подходящи, защото в повечето сгради е достатъчно само да има звънец, a чукчето е като допълнение. Женската ръка като символ на чукчето се използва като защита от злото в къщата – прието е, че този дизайн се е разпространил от Мароко до Франция още през 19-ти век. Външните врати имат далечна история, като се е вярвало, че те са се явали портал към задгробен живот. Вратите от четвърти век в черквата „Рождество Христово” във Витлеем са били покрити с бронзови плочки.

Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от декорации, с фрезовани шарки по вратите, както и друг тип изработки. Какъвто и да е стилът на къщата, в която живеете, сдобиването на чукче при входната врата ще подобри външния ѝ вид. Затова, не трябва да се подценява в никакъв случай и самата врата. Това е входа към дома ви, първото впечатление на гостите ви, което ще се запечата в ума им.

Най-известните врати оцелели на изпитанията на времето са от бронз. Намират се във Флоренция. Много от тях са с различни фигурки на птици и листа. Върху източната врата на Гиберти има доста илюстрирани фигури. Споменатите врати от Микеланджело, са се смятали за вратите на рая.

Кратка история за чукчето за блиндирана врата
4.3 (86.67%) 3 votes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *