С какво трябва да се съобразите за да изберете подходящата Входна врата за вашия дом?

Изборът на подходящата входна врата за дома не е лесна задача, защото при избора на врата трябва да се съобразите с няколко основни компонента. В тази статия ще разгледаме с какво точно трябва да се съобразите при избора на входна врата.

Цвят

Входната врата е лицето на Вашия дом. Цвета и дизайна на вратата са от изключително значение, защото входната врата представя вашия дом пред приятелите Ви, съседите и дори случайния минувач. Изберете подходящия за жилището Ви цвят и стил на вратата, които да представи дома ви пред околните.

При избора на цвят на входната врата, ако търсите афинитет може да изберете еднакъв или близък цвят до интериорните ви врати. Друг вариант е да изберете и напълно различен цвят от интериорните врати или контрастен на стените. Примерно, ако стените Ви са светли и изберете врата в цвят венге или обратното, ако сложите врата в светъл цвят, а стените са ви в тъмен цвят, вратата ще прави добър контраст и ще стои доста добре в жилището.

Stilna Blindirana Vhodna Vrata

Стил на входната вратата

Вратите се предлагат в много стилове, затова се опитайте да намерите такъв, който да съответства на архитектурния стил на Вашия дом. По-традиционните домове би им стояла най-добре традиционна входна врата в изчистен дизайн или класически стил , докато ултрамодерен дом би изглеждал най-добре с елегантна, модерна блиндирана врата.

Сигурност

Основното предназначение на входната врата е да пази Вас и имуществото Ви от крадци и нежелани гости, за това трябва да изберете здрава и стабилна врата, която да внесе допълнително спокойствие в дома ви. Неоспорима лидерска позиция заемат блиндираните врати, те са изработени от стомана и в корпуса на крилото имат метално оребряване. Предлагат се с една или две независими ключалки с бронировка на патроните, като на някои от моделите може да се добави и трета допълнителна ключалка тип „резе” или алармена система. Разполагат с притивовзломни шипове, за още по-голяма сигурност.

Elegantna Blindirana Vrata Apartament

Енергоефективност

Входната врата трябва да бъде с добра изолация, това ще намали драстично сметките ви за отопление и ще запази топлината в жилището ви. Добър изолационен пълнеж е минералната вата или полистирена.

Посоката на отваряне

Изключително важно е да съобразите посоката на отваряне на входната врата. Входните врати могат да се отварят навън или навътре, като дръжките могат да се падат от ляво или дясно. На повечето жилища входните врати се отварят навътре към жилището, но ако изберете вратата да се отваря навън ще осигурите повече място в дома си. Ако се чудите, как точно искате да ви се отваря вратата, може да се съобразете със следните неща:

  • Електрическите ключове за лампите е препоръчително да бъдат от страната на дръжката;
  • При отваряне на вратата да не се удря в мебел.

Цената

Отделете си достатъчно голям бюджет. Не се насочвайте към най-евтиното. Ако изберете външна врата с по-лоша изолация, тя ще ви струва по-евтино, но ще вдига сметките за отопление. Това оказва влияние върху дългосрочните разходи.

Проследете добре пазара. Насочете се към голяма фирма, която не е от вчера на пазара и посетете техния шоурум. Там ще имате на разположение търговски представител, които да Ви води през целия процес на закупуването на врата и ще ви предложи най-доброто съобразно бюджета, който сте отделили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *