Най-известните входни врати във филмовата индустрия

врата входна

 

Когато става дума за някои от най-обичаните Ви филми, помислете, колко често входната врата е от съществено значение за Вашата асоциативна нагласа за конкретни сцени и герои. Сега ще разгледаме едни от най-популярните врати в кино индустрията.

Лилавата симпатична врата от „Приятели“

В продължение на десет сезона и толкова години, лилавата входна врата на апартамента на Моника заемаше централно място в голяма част от това топло американско шоу. Можете да потърсите в сайтове, където има доста занаятчийски проекти, препоръчвайки най-добрите начини за пресъздаване на рамката висяща около шпионката, ако искате да имате и във Вашия дом като блиндираната врата на Моника.

„Стар Трек“ – пневматични плъзгащи се врати

Вратите от космическия кораб са интригуващи със своя взаимносвързан начин при отварянето. Наподобяват сложно оригами, през което героите влизат и излизат. Те са неразделна част от футуристичния външен вид на драмата.

Кари от „Сексът и градът“и нейната врата

С почти 100 епизода и възпроизвеждането на два последователни филма, „Sex and the City“ е огромен проект с феноменални телевизионни рейтинги. Домът на Кари Брадшоу с големите си дървени входни врати, се превърна в емблематично място със собствено излъчване, където са запечатани много сцени. Там, на стъпалата са се разигравали различни ситуации. Местоположението на жилището, където се живее героинята, е всъщност в западната част на Манхатън, а не в горната източна част.

„Властелинът на пръстените“

За какво се сещате първо? Естествено малките къщурки на хобитите, снабдени с идеално кръгли входни вратички. Толкова приказни и прекрасно създадени за трилогията на този велик филм!

„Лъвът, вещицата и гардероба“ – вход към Нарния

Може би, най-известната врата/портал за всички! Вълшебна страна, която малката героиня, Люси Певънси намира, търсейки място, за да се скрие. Тя отваря бързо, невинно изглеждаща гардеробна врата, и попада ненадейно в Нарния, там зад окачените палта на закачалките. Вратата показана във филма, има красиви резби от историята на Нарния, по нея са изписани и две лъвски глави, изобразяващи магичния и силен Аслан.

Това са само една част, от най-забележителните врати в кино лентите, които са оставили, доста голям визуален спомен в умовете на много от зрителите! Подбрани и изработени, така че да оставят, феновете без дъх и да ги накарат да потънат в приказните светове на Седмото изкуство!

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *