Най-известните входни врати във филмовата индустрия

Когато става дума за някои от най-обичаните ни филми, замисляли ли сте се колко често входната врата е от основно значение за нашата асоциация с определени сцени и герои. Сега ще разгледаме едни от най-популярните врати в кино индустрията.

Приятели – лилавата врата на Моника

В продължение на десет сезона и толкова години, лилавата входна врата на апартамента на Моника заемаше централно място в голяма част от това топло американско шоу. Можете да потърсите в сайтове, където има доста занаятчийски проекти, препоръчвайки най-добрите начини за пресъздаване на рамката висяща около шпионката, ако искате да имате и във вашият дом като блиндираната врата на Моника.

Стар Трек Starship – Пневматични плъзгащи се врати

Тези врати на космическия кораб, с интригуващия си взаимосвързан дизайн, изглежда се отварят като оригами, когато един герой влиза или отплава и са неразделна част от футуристичния външен вид на драмата.

Сексът и градът – вратата на апартамента на Кари Брадшоу

С 94 епизода и възпроизвеждането на два последователни филма, Sex and the City е огромен телевизионен феномен. Апартаментът на Кари Брадшоу с големите си дървени входни врати, се превърна в емблематично място със собствени права с много сцени, заснети на предните стъпала (или навес, както те са известни в САЩ). Местоположението на апартамента на Кари е всъщност в Западно селище на Манхатън, а не в Горна източна част.

Властелинът на пръстените – кръгла врата на хобит

Първият ни поглед към тази идеално кръгла врата на един хълм е една от емблематичните образи на трилогията „Властелинът на пръстените“, която идеално пасва на героите във филма.

Лъвът, вещицата и гардероба – портал за Нарния

Може би най-известната филмова външна врата за всички. Когато малката Люси Певънси търси място да се скрие, тя отваря невинно изглеждаща гардеробна врата, за да открие прекрасния заснежен пейзаж на Нарния зад кожените палта на закачалките. Вратата във филма има резби от историята на Нарния, по нея са изобразени и две лъвски глави на върха, изобразяващи магическия Аслан.

Това са едни от най-известните врати в шоу индустрията, които всеки от нас помни и е виждал многократно в любимият си филм или сериал.

Най-известните входни врати във филмовата индустрия
Оценете тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *