Каква роля играе прагът на входната вратата?

Винаги, е добре да предвидите праг за входната врата. Той може да е дървен, метален или специално изграден от други материали. Мястото му е под крилото или пред вратата. Качествата му изпъкват, не само в частта си за красив и завършен вид, но и в практичността му, по отношение на движенията на въздуха, които вратата пропуска отдолу. Благодарение на него запазвате жилището си топло и чисто през студените сезони и го държите по-прохладно през жегите.

Ако, вече старият праг е загубил първоначалния си облик и не Ви върши работата, която бихте желали и за която е предназначен, спокойно може да го смените с нещо по-различно и ново.

Кога е необходимо да бъде поставен праг?

Най-главната цел, поради която Ви насочваме, да поставите праг на входната врата, е за да спрете студения въздух през зимата и горещия през лятото, които иначе ще нахлуят в дома Ви. Така, жилището Ви остава защитено от течения и навлизането на вода след дъжд или количество прах.

Въпреки, че играе ролята на преградна стена между външната и вътрешната среда, прагът се явява и стопер за въздуха вкъщи. Топлият въздух си остава вкъщи, а сумите за използвания ток не се увеличават. Това е добре дошло, особено през тежката зима.

Освен всичко останало, което изброихме до сега, добре подбраният праг ще Ви предпази от „неканени гости”, а именно – всевъзможни малки гадинки, дори и мишки, които без проблем биха преминали препятствието, за да Ви обезпокоят или ужасят. Съществуват алтернативни решения, които също могат да предотвратят нахлуването на въздух под входната врата. Например, може да се сложи по-дебело уплътнение или ”четка”.

Праговете на входните врати са достатъчно издръжливи на тежест, но с времето губят своя първоначален вид и степен на уплътняване. Тогава е и най-подходящото време за тяхната подмяна с нови. Там, където се предлагат врати или мебелен обков, могат да се намерят различни видове, като дизайн, цвят и материал на изработка. Може да се обърнем и към дърводелец, за изработка по индивидуален дизайн.

 

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *