Какво да очакваме от блиндираните врати?

Бяла и червена входни врати и стълби

 

Входната врата е необходимост, без която не можете. За Вас остава решението, дали да заложите на по-скъп и надежден модел, или ще предпочетете по-евтини врати, които не са лош избор, но определено нямат характеристиките, от които се нуждае всеки дом. Една от най-закупуваните и монтирани врати за вход са блиндираните, които можем да твърдим, че са за предпочитане пред обикновените входни метални врати. Характерно за тях, е че те са не само сигурни, но и визуално изглеждат добре. Сравнявайки ги с традиционните дървени врати, пред тях те също имат предимство.

Качествата на блиндираните врати

Експлоатационният живот на качествените блиндирани врати е четвърт век. С какво се отличава толкова от другите входни врати? Това е заключването ѝ! Тя притежава шипове, които са пасивни. В положение на затворено крило, те влизат директно в касата. Дори, крадците да срежат пантите, положението на вратата остава непроменено и стабилно. Могат да се похвалят също и с бронировка на ключалките, които са повече от една и още по-хубавото е, че се отключват без да зависят една от друга. Взимайки такава врата, бихте си гарантирали спокойствие, защото дори обирджиите са наясно, че е непосилно да се справят бързо и безпрепятствено с нея.

Какво да кажем за изолационните качества? Те са чудесни, защото пълнежа на крилото е висок клас, а именно минерална вата, намираща се между два метални листа, което допълнително защитава дома Ви от студа и звуците отвън. Абсолютно избягвайте пълнеж с велпапе! Перфектен вариант за изолация в крилото на блиндирана врата е такава, която е от минерална вата или полипропиленов материал.

Красотата на блиндираните врати е неоспорима! Можете спокойно и без притеснение да се спрете на такава входна врата за своя имот. Дали, той е апартамент или къща, няма значение, защото вариантите за цвят в съответствие със стила и декорацията на дома Ви са много.

Когато вече сте в шоурума, за закупуване на блиндирана врата, много важно е да знаете колко трябва да е дебелината на вратата. Метала не бива да е по-тънък от 1,2 мм., в противен случай можете да нямате качествено съпротивление срещу кражби. Дебелината на метала от 1,5 мм. се счита за оптималната стойност, но има и такива врати, които са с дебелина 2 мм., което е повече от достатъчно.

Друго важно нещо – бравите на вратите. Информирайте се каква е заложена в комплекта и дали е достатъчно сигурна за Вас!

Необходимостта от блиндирана врата в днешно време е голяма, така че не се подлъгвайте в това отношение, правейки компромиси, защото с времето може да съжалите.

 

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *