Наръчник за начинаещи за монтаж на блиндирана врата

Orange Door

Една от последните щрихи при ремонтът на жилището Ви определено е поставянето на врати независимо дали те са интериорни, или входна. Това трябва да се направи след като подовите ви настилки са готови, както и отворите да са поне на замазка. Защото, ако решите да поставите настилката след вратата е възможно тя да спре да функционира както трябва. Затова нашият съвет е , ако не сте запознат с тази материя, да се възползвате от услугите на професионалист в сферата, ако все пак решите да я монтирате сам ето и нашите съвети.

Вземането на размери

Първото и едно от най-важните неща е правилното взимане на размери. Това трябва да се направи на три места: в широчина, височина, и дебелина на зида. След това е добре да проверите дали има някаква денивелация, която би повлияла на монтирането на вратата на по-късен етап. Размерът на вратата ви трябва да бъде с 3-4 см по малка в ширина и около 2 см във височина, за да може да влезе в отвора и да се добави пяна.

Същинският монтаж

  • Поставете блиндираната врата в отвора с отворено крило – закрепете касата , подпрете с ками и проверете дали е добре нивелирана касата.
  • След като сте се уверили, че е добре нивелирано всичко, може да започнете със завъртането на болтовете в предназначените за това места.
  • Монтирайте дръжката – в комплекта има всичко необходимо за нея, недейте да затягате прекалено много.
  • Отворете и затворете няколко пъти крилото, за да проверите дали няма някъде триене или напрежение.
  • Ако всичко е наред, поставете монтажна пяна по цялата каса, като избягвате частта около дръжката на вратата.

Ако искате блиндираната ви врата да функционира добре и за дълъг период от време е нужно да се полагат грижи за нея, а именно: редовно затягане на всички части на вратата, както и смазването на обковапанти, патрони, брави, дръжки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *