Подходящата врата за външни атмосферни условия

Ако говорим за „визитна картичка“ на дома, каква е асоциацията Ви? Някои ще кажат кухнята, други гостната, а всъщност отговорът е – входната врата. Най-добрата, която ще предпази къщата Ви на село или апартамента в града, е блиндираната входна врата. Ако я предпочетете ще постигнете комфорт през всички сезони, сигурност на най-високо ниво и разбира се, външен вид на дома, който ще е „за завиждане“!

Имате лични съображения, тогава ги заявете на доставчика или производителя и едва ли няма да се намери оригинално решение за Вас! Живеем във време, което е презадоволено от предлагане на нестандартни форми, гама от всякакви цветове и др. Добре е да знаете какво желаете, за да се намери комплексен вариант, който започва от избора на врата, материали, аксесоари, обков, та се стигне до специфики в монтажа.

За какво да внимавате!

Блиндираната врата е елемент от фасадата и трябва да бъде направена в стила на общия декор на сградата. Външната врата е на първо място по топло-защита, надеждност, безопасност, звукоизолация, издръжливост, поради което за такива врати се налагат повишени изисквания. Когато инсталирате врати на открито, препоръчително е да се погрижите за наличието на козирка. Тъй като ултравиолетовото лъчение може да повлияе неблагоприятно на покритието на вратата. Въпреки, че всички съвременни врати, препоръчани за външна употреба, имат покритие с повишена устойчивост на слънчева светлина.

Поради горната причина, вратите с PVC покритие са предназначени за монтаж само на закрито. Тъй като покритието от PVC изобщо няма защита от слънчева светлина. След няколко месеца употреба на открито, такава врата ще наподобява лющеща се кожа на гърба, след прекомерно слънчеви бани.

За дългосрочната работа на заключващия механизъм е забранено

  • Поставяне на два ключа едновременно в ключалката;
  • Използване на чужди предмети или чужди ключове за отваряне на ключалката;
  • Чужди предмети или мръсотия, попадащи между кутията и вратата, при затворено положение;
  • Завъртане на ключ, който не е напълно поставен в ключалката;
  • Отварянето на вратата да е прекалено остро, също така избягване на силен удар при затваряне;
  • При не добре работеща дръжка или брава, не забравяйте да се обадите в сервизния отдел. В противен случай най-неприятното като резултат, може да се окаже, счупена ключалка в затворено положение на вратата;
  • Изравняване на платното до по-голям ъгъл на отваряне, отколкото е предвидено от производителя;
  • Много важно! Когато затворите вратата, не оставяйте ключа в ключалката от страната на помещенията.

 

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *