Подходящата врата за външни атмосферни условия

Блиндираните врати са „визитна картичка” на апартамент и селска къща. Най-добрите блиндирани врати трябва да предпазват от неканени гости, за да поддържат комфорта в къщата. Днес „най-добрите врати“ са изградени чрез модерна технология на производство, качеството на самата конструкция и естетическият вид.

Когато купувате врати, на първо място, трябва да решите личните си изисквания (нестандартна форма, оригинален дизайн, ексклузивни аксесоари, допълнителна защита и др.). От това зависи не само вида на избраната врата, но и монтажа и подбора на компоненти.

Блиндираната врата е елемент от фасадата и трябва да бъде направена в стила на общия декор на сградата. Външната врата е на първо място по топлозащита, надеждност, безопасност, звукоизолация, издръжливост, поради което за такива врати се налагат повишени изисквания. Когато инсталирате врати на открито, препоръчително е да се погрижите за наличието на козирка. Тъй като ултравиолетовото лъчение може да повлияе неблагоприятно на покритието на вратата. Въпреки че всички съвременни врати, препоръчани за външна употреба, имат покритие с повишена устойчивост на слънчева светлина.

Поради горната причина, вратите с PVC покритие са предназначени за монтаж само на закрито. Тъй като покритието от PVC изобщо няма защита от слънчева светлина. След няколко месеца употреба на открито, такава врата ще наподобява лющеща се кожа на гърба, след прекомерно слънчеви бани.

За дългосрочната работа на заключващия механизъм е забранено:

  • Намиране на два ключа едновременно в ключалката;
  • Използване на чужди предмети или чужди ключове за отваряне на ключалката;
  • Чужди предмети или мръсотия, попадащи между кутията и вратата, когато вратата е затворена;
  • Завъртане на ключ, който не е напълно поставен в ключа;
  • Отварянето на вратата е прекалено остро, също така избягвайте силен удар при затваряне:
  • Изравняване на платното до по-голям ъгъл на отваряне, отколкото е предвидено от дизайна на бримките;
  • Работа на брава или дръжка на вратата, работеща със захващане. Ако този проблем не можете да отстраните сами, не забравяйте да се обадите в сервизния отдел. В противен случай най-лошият резултат може да бъде счупена ключалка в затворено положение на вратата;
  • Много важно! Когато затворите вратата, не оставяйте ключа в ключалката от страната на помещенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *