Правилна грижа за стъклени интериорни врати

Все повече и повече навлиза идеята да се избират стъклени интериорни врати. Като това е разбираемо поради факт, че стъклото е много разпространен материал и се използва почти навсякъде. Стъклените интериорни врати могат да се съчетаят добре с интериора на жилището Ви и да изглеждат хармонично с почти всеки стил и дизайн.

Изборът на модел е най-лесната част, а най-важно е правилната грижа за нея.

Как да се грижим за нашите стъклени врати?

Факт е, че много хора имат погрешни предположения за това как да се грижат правилно за стъклените врати. Тук всъщност не е достатъчно просто да избършете повърхността с парцал, защото доста често има ситуации, при които поради нарастващото замърсяване на стъклото е необходимо да се пристъпи към „мокро” почистване. В края на краищата има хора, които злоупотребяват с прекомерното редовно измиване на стъклената повърхност на такива врати.

Грижата за стъклени врати се групира в няколко вида, в зависимост от вида на стъклото.

стъклена интериорна врата

Обикновено стъкло

Тук всичко е ясно и просто – ако имате врата с обикновено прозрачно и гладко стъкло използвате най-обикновените препарати за почистване на стъклена повърхност. Можете например да прибягвате до препарат за почистване на съдове /веро/ като те ще почистят стъклото от мазни петна, които често остават след докосване на вратата с пръсти. Въпреки лесната поддръжка тук трябва да бъдем внимателни и да не използваме абразивни препарати при почистването на стъклото. Те категорично не са подходящи за почистването на стъклени крила.

Използването на прах за пране също не е желателно да се използва при почистването. Не прибягвайте до използването на четки и гъби с „твърди” повърхности – те могат да надраскат повърхността.

Декорирано/матирано стъкло

Вратите с такова крило могат да се почистват със слаб разтвор на сапунена вода и нищо друго. Също така могат да се използват и леко навлажнени кърпи, тъй като прекаленото обливане с вода може да наруши покритието.

На пръв поглед правилата за поддръжка на такъв тип крило може да бъде банално. Но ако спазвате простички правила за почистване може да удължите периода, през който няма да се промени първоначалният вид и по този начин вратите Ви ще изглеждат нови и чисти дълго време.

Правилна грижа за стъклени интериорни врати
Оценете тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *