Разлика между метални и блиндирани врати

Сигурна Блиндирана Врата

Когато дойде момент за смяна на входна врата разбираме че имаме няколко възможности , дали да сложим метална врата или да сложим блиндирана врата , появява се в нас въпроса каква е разликата между двете .

От какъв материал са изработени?

Първата разлика е в това че при блиндираната врата, освен метален лист вътре има и допълнително метално оребряване , което я прави изклюително здрава и масивна врата , при металната няма това оребряване а само метален лист .

Пълнежа на вратата

Следващата основна разлика е пълнежа на вратата при блиндираните врати вътрешността на вратата е с минерална вата а при другите пълнежа е полипропилен . Казано по друг начин блиндираните шумоизолират много повече от другите , не че металните не го правят, но минералната вата е много по-добра в това отношение. Разликата в килограмите на вратите от двата варианта е около 80 килограма , блиндираната е по-тежка от металната .

Предимства на такъв тип входни врати

Предимствата на металната пред блиндираната врата са това, че много по-лесно става като втора входна врата, ако вече имаме някаква и търсим допълнителна сигурност , металната врата е изключитлено подходяща в нашия случай , защото идва с щокова каса която е 10 см , тоест ако имаме зид 20 см и вече имаме монтирана врата от едната страна, този вариант ще стане безпроблемно.

Модерна метална входна врата

Металните врати също са много подходящи за сервизни помещение, бюджетни са като вариант, сигурността им е на високо ниво, при заключване излизат между 12-15 метални шипа и влизат в касата която се монтира с болтове за директен монтаж в стената и после с монтажна пяна за допълнителна сигурност, зависимост от модела вратите биват с двойна или единична заключваща система.

Блиндираната врата е изключително подходяща в нашия случай ако търсим изолация, отново са много здрави и сигурни и много високо ниво на шумоизолация и топлоизолация, разполагат с двойна независима заключваща система.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *