Как да изберем сигурна входна врата

входна врата с лампа

 

При избора на входна врата в съзнанието на всеки човек се появява желание да закупи врата, която да му осигури спокойствие, защита, уют и не на последно място да изглежда добре, да се съчетава с интериора на жилището и с останалите врати. Входната врата говори много за нейния собственик. Когато е монтирана скъпа врата това си личи, а скъпите врати са и по-сигурни от останалите. Изглежда така, че притежателят ѝ има какво да скрие зад нея. За това е добре да се обърне внимание не само на външния вид на вратата, а и на сигурността, която тя дава.
Има входни врати, които са изцяло метални, конструкцията е от метални листи и дървесни частици тип „пчелна пита”. При тях шумо и топлоизолацията не е особено добра.

кафява входна врата

Блиндираните врати са по-добрият избор – пълнежът при тях е от полистирен или минерална вата. Полистиренът е добър изолатор на топлина, използва се доста често при изолацията на жилища. Минералната вата е най-добрият вариант, който се предлага, тъй като е шумо и топлоизолираща, също така е огнеопорна. С течение на годините не гние.
Другият важен елемент е заключването, хубаво е да се избере врата, която има секретна брава, долна ямкова брава и има модели, които имат и резета за по-голяма сигурност за влизане в жилището. Също така за хората, които искат да са по-сигурни се предлагат врати с аларма, която се задейства с дистанционно или ръчно с код.
В случай, че се притеснявате за Вас, близките и вещите си от някой, който би могъл да влезе с взлом в дома Ви е добре да обърнете внимание също така и на вратите, които предлагат по-голяма сигурност чрез повече пасивни шипове, които влизат в касата винаги, когато вратата се затвори.
Когато дойде време да избирате входна врата, моделите, цветовете и вариантите са много, така че няма да е трудно да изберете най-подходящата за Вас. Стига да знаете какво точно търсите сигурност, комфорт, уют, дизайн, а не е трудно да съчетаете всичко това само в една входна врата.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *