Стъпки при избор на входна врата

 

Входната врата е границата между личния свят и външното пространство. Поради тази причина крайното решение за избора ѝ, трябва да бъде осъществено изключително внимателно.

  1. Основни правила при избора на входна врата

Ето, как да се придържате към някои особено необходими норми, при избора на входна врата:

Местоположението на вратата

Започнете с това, дали входната врата ще бъде положена на място, където ще има пряко въздействие от външните условия– слънце, дъжд, сняг, температурни амплитуди. В случай, че е така и тя ще бъде във взаимодействие с атмосферни влияния, е нужно да се спрете на блиндирана врата с необходимата защита, за да може външният ѝ вид да не се измени благодарение на тях.

Размерите на вратата

Предимно вратите са в строго стандартни размери, но не разчитайте на това и измерете Вашия конкретен размер или по-добре е дори да се доверите се на специалистите. Те знаят най-добре каква препоръка да дадат спрямо него. Всеки дом сам по себе си е уникален, именно затова и като размери много малко си приличат, тъй като някой е правил вече ремонт и е разширил отвора, други пък имат криви такива, денивелирани, или са с изолация. Най-добрият съвет може да даде експертът, който е наясно с всички „подводни камъни“ и може да Ви помогне на 100% в избора.

Визията на вратата

Моделът, а също и цветът, не са за пренебрегване. Той е един от необходимите детайли от визията на дома, а и нещото, което първо прави впечатление на гостите. Добре е да съобразите цвета на външната врата с интериора и дограмата, за да постигнете най-добрия ефект. Друг основен момент е стилът на самата врата. Това също е важно за нейния живот, все пак не сменяте входната врата толкова често.

Цената на вратата

Цената също е от значение. Не бива да се примирявате с ниско качество врата, само защото е на по-ниска цена, нито да допускате да надхвърляте лимита на средствата си. Имате достатъчно богат избор на пазара, за да успеете да откриете тази, която искате, на цената, която да Ви е по джоба. Не пропускайте да сметнете също и разходите по монтажа, понеже те, по-скоро, не са включени в цената на вратата.

Посока на отваряне на вратата

Почти накрая сте! Спрели сте се на модел, размер, цвят, монтажна фирма. Дотук добре! Остава да решите и посоката на отваряне на вратата. Тук е добре да се премислят всички плюсове и минуси на всички възможни опции.

Срокове за изпълнение

И накрая, но не на последно място, съобразете и сроковете за доставка и монтаж, които дава фирмата, на която сте се спрели. Най-важното е, каквото и входна врата да изберете, да Ви харесва най-вече на Вас самите!

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *