Стоманата или фибростъклото са по-добри за входна врата?

Що се отнася до Вашата входна врата, важно е да намерите нещо, което не само допълва стила на Вашия дом, но и може да издържи на атмосферните влияния и да осигури сигурност. Докато вратите от масивно дърво обикновено се считат за най-висококачествения материал за красива, енергоефективна и издръжлива врата, те също често са по-скъп вариант и изискват редовна поддръжка. Вместо това много собственици на жилища избират предни врати от стомана или фибростъкло. Докато врати от стомана и фибростъкло отдавна се разглеждат като нискобюджетен вариант за входни врати, тяхното качество се подобрява, тъй като технологията за производство на врати също се подобри. Сега има не само няколко опции за врати от фибростъкло и стомана от висок клас, но и те предлагат голямо разнообразие от дизайни, които могат да се напаснат във всеки домашен стил.

Кое е по-добро за входна врата: стомана или фибростъкло?    

Стоманата и фибростъклото са популярни възможности за входни врати поради тяхната достъпност и издръжливост. И двете са с ниска поддръжка и издържат на износване и могат да имат различни нива на енергийна ефективност в зависимост от техните пълнежи.

Докато стоманените врати обикновено са най-евтините от всички материали за врати, вратите от фибростъкло обикновено се считат за най-добрата алтернатива на масивната дървесина. Това е така, защото фибростъклото се предлага в голямо разнообразие от цветове и дизайн. Те реалистично могат да подражават на повечето основни видове дърво. Вратите от фибростъкло също са малко по-добре оборудвани, за да издържат на екстремни температури и няма да ръждясват, ако са надраскани или вдлъбнати, както често стоманените врати.

Входна врата със защитен механизъм

Плюсове и минуси на стоманени входни врати

Стоманените врати обикновено са най-евтината в наличност, но по-евтината цена идва за сметка на качеството. Въпреки, че стоманените врати са издръжливи и сигурни, те също се предлагат в ограничени стилове и цветове.

Плюсове от стоманени врати:

Едно от най-големите предимства на стоманените врати е тяхната издръжливост, въпреки че могат да набъбнат при високи температури, да се изкривят при удар, те няма да се счупят с изключителна сила като някои материали на вратите. Енергийната ефективност на стоманената врата зависи от основната конструкция, но много стоманени врати могат да бъдат енергийно ефективни. Може да предложи безопасност и сигурност срещу натрапници във Вашия дом.

Минуси на стоманените врати:

Не са известни с красотата си. Ограничени стилове и цветове и не могат да бъдат боядисани. Може да ръждясва, ако се надраска. Трудно се ремонтира. Може да стане горещо в слънчев ден и може да набъбне при силна горещина. Не изолира добре от студ. Може дори да се образува конденз от вътрешната страна на вратата.

входна врата с ключ

Плюсове и минуси на вратите от фибростъкло

Тъй като качеството на вратите от фибростъкло се е подобрило, вратите от фибростъкло са се превърнали в разумен конкурент срещу вратите от масивно дърво. Въпреки, че фибростъклото не е естествено красиво като врата от масивно дърво, съвременните методи на производство са направили предните врати толкова стилни, колкото популярните врати от масивно дърво.

Фибростъклото често е материал за избор на входни врати, тъй като е по-достъпно от дървени врати, по-стилно от стоманени врати, с ниска поддръжка и често е проектирано да бъде енергийно ефективно.

Плюсове от врати от фибростъкло:

Вратите от фибростъкло са устойчиви на изкривяване, цепене, свиване или пукнатини от времето и топлината. Лесни за поддръжка: Вратите от фибростъкло не се надраскват или вдлъбнат лесно и могат да се почистват с мека кърпа.

  • Красиви:
  • Вратите от фибростъкло могат да имитират различни дървесни шарки, включително дъб, череша, махагон и ела.

  • Устойчиви на ръжда:
  • Вратите от фибростъкло няма да развият ръжда върху вдлъбнатини или драскотини, както стоманените врати.

Минуси от фибростъкло:

Всяка преработка или ремонт трябва да се извърши от професионалист. Не е толкова силна, колкото стоманата при външно въздействие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *