Външни врати. Как да изберем?

Тухлена къща с дървена врата в черен цвят и два прозореца, а пред нея цветя.

 

Как да изберем външна врата за нашето жилище? Ако изграждате къща за себе си, трябва да помислите за входната врата възможно най-рано, в най-добрия случай – при проектирането на къщата. Помислете какви размери на отворите на вратите искате и дали ще намерите врата, която съответства на тези размери. Имайки предвид тази подробност, ще избегнете ненужно напрежение и допълнителни разходи, когато търсите външна врата с размер по избор. Както разбирате, е необходимо да измерите отвора на вратата и да имате визия, по която да се водите, избирайки новата си врата.

Външни врати и тяхната класификация

​Алуминиеви врати

Алуминиевите външни врати се срещат най-често в търговски и обществени сгради. Издръжливи и не предполагат по-специална поддръжка при почистването, но за съжаление, те не задържат топлината. По-скоро тяхното приложение е по-оправдано за мокрите помещения, защото са водоустойчиви.

​Блиндирани врати

Външните блиндирани врати са най-предпочитаните за жилищните сгради и частните домове, които виждате ежедневно. Характеризира се с безопасност, устойчивост на влага, механично въздействие. В миналото недостатъкът на металните врати е била топлопроводимостта. Днес добрите им топлоизолационни свойства са гарантирани от изолационен първокласен пълнеж в крилата им.

Много е лесно да се монтират почти всички видове брави към блиндираните врати. Това е много удобна функция, особено ако не харесвате стандартните брави, които се доставят с вратата. Говорейки за ключалките, изборът е огромен, просто попитайте продавача и той ще ви даде каталог, където можете да изберете ключалката според вашите предпочитания. ​

Дървени външни врати

Дървените външни врати се избират от хора с изключителен стил, които ценят естествеността, за да създадат уютна обстановка. Коефициентът на топлинно разширение на дървото е най-ниския в сравнение с други материали, използвани при производството на врати, което осигурява неограничени дизайнерски възможности, вратата остава статична и стабилна. Също така дървото не натрупва електростатичен заряд, така че не привлича прах и не е необходимо да се почиства с антисептични агенти. Те притежават забележителни свойства и уникален стил, но изискват повече поддръжка от другите видове врати. Препоръчително е повторното импрегниране на всеки пет години.

Външни врати от фибростъкло (композитни)

При направата на тези врати се прилагат материали с различни свойства, поради което този тип има устойчивост на механични, температурни ефекти и отлична топлоизолация. Може да бъде скъпо удоволствие за обикновения потребител, но в сравнение с масивните врати са доста по-достъпни.

Виждате, че не е лесно да се снабдите с правилната врата за дома си. Изисква се проучване коя външна врата е най-добрата за Вашият дом.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *