Външни врати. Как да изберем?

Blindirana Vrata Garazh

Как да изберем външна врата за нашето жилище? Ако изграждате къща за себе си, трябва да помислите за входната врата възможно най-рано, в най-добрия случай – при проектирането на къщата. Помислете какви размери на отворите на вратите искате и дали ще намерите врата, която отговаря на тези размери. Имайки предвид тази подробност, ще се спасите от ненужен стрес и допълнителни разходи, когато търсите външна врата с размер по избор. Дори и да смените утвърдена врата, както разбирате, е необходимо да измерите отвора на вратата и да имате визия, по която ще изберете нова врата.

Външни врати и тяхната класификация

Алуминиевите външни врати се срещат най-често в търговски и обществени сгради. Издръжливи и не изискват специални грижи, но за съжаление, те не задържат топлината.

Външните блиндирани врати са най-често срещаните в жилищните сгради и частните домове, които виждате ежедневно. Характеризира се с безопасност, устойчивост на влага, механично въздействие, топлообмен. Недостатъкът на тези врати е топлопроводимостта. Те нямат добри топлоизолационни свойства, така че някои купувачи гледат на тях негативно, въпреки всички предимства. Много е лесно да се монтират почти всички видове брави към блиндираните врати. Това е много удобна функция, особено ако не харесвате стандартните брави, които се доставят с вратата. Що се отнася до ключалките, изборът е огромен, просто попитайте продавача и той ще ви даде каталог, където можете да изберете ключалката според вашите предпочитания.

Дървени външни врати

Известни още като залепен дървен материал, придобили са това име поради специалния си метод на производство. Вместо един дебел слой дърво, тези врати са „залепени“ в няколко по-тънки слоя, за да се намалят ефектите от топлообмена. Дървените външни врати се избират от хора с изключителен стил, които ценят естествеността, за да създадат уютна обстановка. Коефициентът на топлинно разширение на дървото е най-ниския в сравнение с други материали, използвани при производството на врати, което осигурява неограничени дизайнерски възможности, вратата остава статична и стабилна. Също така дървото не натрупва електростатичен заряд, така че не привлича прах и не е необходимо да се почиства с антистатични агенти. Те имат добри топлоизолационни свойства и уникален стил, но изискват повече поддръжка от другите видове врати. Препоръчително е повторното импрегниране на всеки пет години.

Външни врати от фибростъкло (композитни)

При производството на тези врати се използват материали с различни свойства, поради което този тип има устойчивост на механични, температурни ефекти и отлична топлоизолация. Може да бъде скъпо удоволствие за обикновения потребител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *