Важни фактори при закупуването на блиндирана врата – Част 1

Блиндирана врата за дома

Това са точките, които трябва да имате предвид при закупуване на блиндирана врата за сигурност.

Фирмa – Много важно при закупуване на даден продукт, особено когато става въпрос за сигурността на нашата собственост, това е изборът да направим този продукт от добре позната компания, която от години е в областта и която ни вдъхва увереност. За съжаление продуктите, които не отговарят на стандартите за безопасност, имат съмнително качество и произход на вътрешния пазар. Има много компании, които произвеждат блиндирани врати за сигурност, предлагащи високи нива на сигурност и качество, многократно по-високи от другите европейски обекти.

Сертификати за безопасност – Блиндираната врата трябва да има сертификат за взлом (най-важният сертификат), който да се предоставя на потребителя относно сигурността, която тази врата може да осигури. Сертифицирането за взлом се класира в 1-6 класове. Колкото по-голяма е степента, толкова по-сигурна е, като по този начин ни показва защитата срещу взлом, която предоставя по международни стандарти. Допълнителни сертификати са тези за звукоизолация и топлоизолация.

Гаранция – Много компании в тази област дават известна гаранция за добра работа на продукта. Това може да варира от 1 до 10 години. Много е важно да сте наясно какво точно включва тази гаранция, за да не се изненадате, когато вратата създава проблем или с работата, или със сигурността.

Услуга – Ползи – При нашата селекция трябва да сме информирани за услугата, предоставяна от компанията, от която ще изберем вратата за сигурност. Ако охранителната врата по някаква причина внезапно не се заключва или затваря, тя трябва да бъде поправена възможно най-скоро.

Тип броня – щит – Важно при избора на охранителна врата е видът на „бронята” (екранирането) и цялостната конструкция. Заключващи системи, топлоизолация (необходима за енергоефективни пространства), звукоизолация и накрая вътре на вратата парче метален лист. Следователно, колкото по-високо е екранирането, толкова по-здрава е вратата, осигуряваща по-голяма сигурност.

В следващата част ще Ви запознаем с: Вид и качество на стоманения лист, метална рамка, тип брава, покритие, поставяне.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *