Важни фактори при закупуването на блиндирана врата Част 2

Блиндирана врата за къща

Вид и качество на стоманения лист – Основната част на охранителната врата е направена от стоманен лист. Качеството и дебелината са важни. Най-качествената ламарина за изработка на блиндирана врата е неръждаем  електро-поцинкован лист (този вид ламарина се използва в автомобилната индустрия). Дебелината на листа варира от 0,5-1,5 мм. Най-често срещаният и който отговаря на всички стандарти за безопасност и издръжливост е 1 мм. По-ниската дебелина създава значителни проблеми с издръжливостта и безопасността при опит за взлом.

Метална рамка – Металната рамка е тази, която поддържа вратата за сигурност. Важни фактори са дебелината, формата и цвета на рамката. Правилната дебелина на ламарината е 2 мм, по-малка дебелина, напр. 1.25мм не осигурява необходимата поддръжка и издръжливост. Профилът на рамката трябва да бъде оформен така, че да осигурява максимално съпротивление при опит за счупване на вратата. И накрая, металната рамка трябва да бъде боядисана с електростатична боя, която да издържа на атмосферните и метеорологичните условия.

Тип брава – Типът на заключване на охранителна врата играе най-важната роля за нашата сигурност. Има твърде много видове и трябва да се вземат предвид, за да се осигури допълнителна сигурност.

Покритие – Покритието в охранителна врата основно удовлетворяват естетическата част и понякога предпазват вратата от екстремни атмосферни условия като дъжд, влажност и др. (Алуминиева облицовка). Видовете покрития  са разделени на:

– МДФ с естествен фурнир

– Ламинатни облицовки

– Алуминиеви облицовки

Има дизайни на пантограф, ръчно изработени повърхности от неръждаема стомана и др. Инвестициите в масивна дървесина са редки поради високите разходи. Какво трябва да се вземе предвид при избора на подходящо покритие за пространството, в което ще бъде монтирана вратата. Например врата, която е изложена на влага, влажност и т.н. не трябва да се избира МДФ или ламинат.

Поставяне – Последната точка, на която трябва да обърнете внимание, е поставянето. Много компании имат свои собствени работилници, които са добре обучени за оптималното поставяне на своя продукт. Много е важно вратата да бъде разположена правилно, така се избягват бъдещи проблеми с работата или сигурността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *