Важни фактори при закупуването на блиндирана врата Част 2

Блиндирана врата за къща с цветя

 

Качества и видове стоманени листове – Основата на вратите поставени с охранителна цел е стомана под формата на лист. Една от най-важните характеристики, определяща го качествено, е дебелината му. Използваната в индустрията на автомобилите, ламарина, се счита за най-качествената. Тя е електро-поцинкована, като дебелината ѝ може да бъде от 0,5 до 1,5 мм. Най-популярният вид е от 1 мм. и покрива всички стандарти за безопасност и издръжливост. По-ниската дебелина създава значителни проблеми с устойчивостта и защитата при опит за взлом.

Метална рамка – Металната рамка е тази, която поддържа вратата за сигурност. Важни фактори са дебелината, формата и цвета на рамката. Правилната дебелина на ламарината е 2 мм., по-малка дебелина, например, 1.25 мм. не осигурява необходимата поддръжка и издръжливост. Рамкирането трябва да е оформено така, че да осигурява максимално съпротивление при опит за счупване на вратата. И накрая, металната рамка трябва да бъде боядисана с електростатична боя, която да издържа на атмосферните и метеорологичните условия.

Тип брава – Типът на заключване на охранителна врата играе най-важната роля за Вашата сигурност. Има твърде много видове и вниманието на купувачите е нужно да е насочено към възможностите за допълнителна сигурност.

Покритие – Покритието в блиндираната врата основно удовлетворява естетическата част и понякога предпазва вратата от екстремни атмосферни условия като дъжд, влажност и др. Пример за това е алуминиева облицовка. Видовете покрития са разделени на:

  • МДФ с естествен фурнир;
  • Ламинатни облицовки;
  • Алуминиеви облицовки;

Има дизайни на пантограф, ръчно изработени повърхности от неръждаема стомана и др. Инвестициите в масивна дървесина са редки защото изискват повече средства. Много е важно, да се предвиди помещението, за което е предназначена вратата. Например, врата, която е изложена на влага и намокряне и т.н. не трябва да се избира в материал от МДФ или ламинат.

Поставяне – Последната точка, на която трябва да обърнете внимание, е поставянето. Много компании имат свои собствени работилници, които са добре обучени за оптималното поставяне на своя продукт. Много е важно вратата да бъде инсталирана професионално, така се избягват бъдещи проблеми с работата или сигурността.

Всички тези аспекти не трябва да се пренебрегват, а да се съобразят според индивидуалните потребности на всеки.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *