Какво да имате предвид при избора на нова входна блиндирана врата

Ще се опитаме да бъдем крайно полезни и да споменем най-важните неща, на които е необходимо да обърнете внимание, ако сте взели решение да смените старата входна врата с нова.

Входната врата е първото нещо, което прави впечатление от дома и остава в съзнанието ни дълго време. Освен това нейната основна функция е да запази собствеността, да предпази семейството от кражби. Входната врата трябва да създава усещане за комфорт и сигурност. Освен всичко това, тя може да спести и от сметките ни за ток, ако изберем подходяща изолация.

Ето какво трябва да имате предвид при избора на нова входна врата:

Материал

Основните материали, които се ползват за изработването на входни врати са метал, дърво – масив или фибростъкло. Напоследък нашумяват входните врати, които съчетават себе си два или повече от тези материали.

Покритие

Покритието на вратата трябва да бъде съобразено с това, дали избираме врата за апартамент или входна врата, която ще е изложена на преки атмосферни влияния.

Вратите от масив си остават класическия избор и се отличават с голяма устойчивост във времето, но и е нужна поддръжка – периодично е необходимо да се лакира или боядисва, поне веднъж в годината, за да изглежда добре и да не се износи. Естественото лакирано дърво винаги е красиво, но е най-малко енергийно ефикасно. Блиндираните входни врати пък от своя страна са за сигурност на вашият дом и са отличен избор ако желаете на 100% да предпазите имуществото си.

Металните врати са най-разпространени в момента. Те предлагат отлична устойчивост и сигурност. Изложена дори на външни условия тя няма да се деформира или изметне. Съвременните входни врати се предлагат с устойчиво покритие от ламиниран или лакиран МДФ, дървен фурнир.

Фибростъклото не е толкова устойчиво, колкото първите два материала, които разгледахме. За да бъде с добро качество, входната врата от фибростъкло, трябва да е в най-високия край на ценовата скала.

Не се колебайте да инвестирате във входната врата, тя е дългосрочна инвестиция и не търпи компромиси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *