Имайте предвид следното при избор на блиндирана входна врата

Блиндирана входна врата

Ще се опитаме да бъдем крайно полезни и да споменем най-важните неща, преди да сте взели решение да смените старата входна врата, с нова. Входната врата е едно от нещата, което прави впечатление от дома и остава в съзнанието ни дълго време, дори и несъзнателно. Разбира се, нейната основна функция е да запази собствеността и да предпази семейството от кражби. Входната врата трябва да създава усещане за комфорт и сигурност. Допълнително предимство, е че тя участва и в спестяването на разходите за ток, ако изберем подходяща изолация. Ето, какво трябва да имате предвид при избора на нова входна врата:

Покритие

Покритието на вратата трябва да бъде съобразено с това, дали избираме врата за апартамент или входна врата, която ще е изложена на преки атмосферни влияния.

Материал

Сред най-често използваните материали, в изработването на входни врати са – метал, дърво, фибростъкло. Напоследък нашумяват входните врати, които съчетават себе си два или повече от тези материали.

Врати от дървен материал

Вратите от масив си остават класическият избор и се отличават с голяма устойчивост във времето, но им е нужна поддръжка – периодично е необходимо да се лакират или боядисват, поне веднъж в годината, за да изглеждат добре и да не се износват. Естественото лакирано дърво винаги е красиво, но е най-малко енергийно ефикасно. Блиндираните входни врати пък от своя страна са еквивалент за сигурност за вашия дом и са отличен избор, ако желаете на 100% да предпазите имуществото си.

Метални врати

Металните врати са най-разпространени в момента. Те предлагат отлична устойчивост и сигурност. Изложена, дори на външни условия тя няма да се компрометира или изметне. Съвременните входни врати имат с устойчиво покритие от ламиниран или лакиран МДФ, дървен фурнир.

Врати от фибростъкло

Фибростъклото не е толкова устойчиво, колкото първите два материала, които разгледахме. За да бъде с добро качество, входната врата от фибростъкло, трябва да е в най-високия край на ценовата скала.

Не се колебайте да инвестирате във входната врата, тя е дългосрочна инвестиция и не търпи компромиси.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *