Видове каси при входните врати

външна врата

Едни от най-често задаваните въпроси от потребители са относно касите на входните метални и блиндирани врати. Тъй като доста от нашите клиенти явно изпитват затруднения по тази тема, сме решили днес да ви разкажем повече за нея. За да е по-лесно за вас, сме разделили различните модели врати, които предлагаме, по категории като сме описали основните характеристики за всяка една от тях.

Каси на входни метални врати

При изцяло металните модели касата е винаги фиксирана до определени размери, обхващаща зид най-много до 10см. Первазите в случая са само за от едната страна като може да се поставят от вътрешната или от външната част на вашия дом.

След монтажа на вратата ще се наложи т.нар. обръщане на зида. В случай, че сте решили да слагате външна изолация е препоръчително первазите да влезнат отвътре. Тук начините за декорация са много. Един от тях е да се налепи мозайка по стената направена от красиви малки камъчета. При положение обаче, че металните первази се поставят отвътре, може да обърнете зида с ламперия за напълно завършен вид. Разбира се, имате опция и просто да замажете останалата част от зида и да боядисате.

Друг вариант, който може да изпробвате е да облечете останалата част от стената с допълнителен комплект уширения и первази в подходяща палитра съответстваща на цвета на вратата. Този метод може да бъде приложен и в двата случая.

Каси на входни блиндирани врати

Тук нещата са малко по-опростени и няма да ви трябва голямо въображение, за да докарате ремонта до самия му край. Сериите блиндирани входни врати предлагат подвижни каси обличащи зид до 21см, 34см или дори 50см. Самата регулация се извършва посредством метални праховобоядисани уширителни планки, които биват прерязвани до необходимите размери по начин, по който да обгърнат целия зид. Тези каси вървят с два комплекта первази с цел да не се налагат никакви довършителни дейности.

Ако металната каса не ви е много по вкуса, имате и опция да я декорираме с дървени комплекти, покриващи я изцяло от край до край.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *