Врати и подове. Защо координирането в цветовата им гама е важно?

Когато планирате интериора, това ви помага да имате ясна представа за това как искате вашият завършен дом да изглежда. Но независимо дали сте новатор или специалист, истината е че вътрешните врати често може да бъдат едно от последните неща, за които се сещаме в процеса на интериорния дизайн. И това е голям пропуск, защото наистина е наложително вратите ви да са в синхрон с всичко останало във вашия дом от пода до тавана. Няма смисъл в пищно завършена стая, ако тя не върви в тон с вратата, която води към нея.

Еднотипни интериорни врати

Много хора днес предпочитат един дизайн на вратите за цялото жилище. Това има много предимства, създавайки усещане за сплотеност и хармония в пространството.

Ако се решите на този вид интериорен дизайн, уверете се, че вратата ви ще бъде в тон с настилката във всяка стая, където ще се монтират. Важно правила е обаче, когато избирате вратите и подовите настилки, те да не са напълно еднакви или с близки нюанси. Важно е просто да са в една гама.

Сива тенденция”

Сивото продължава да не показва никакви признаци на извън тенденциозен цвят. А напротив – все повече навлиза в днешния интериорен дизайн както в подовете, стените и декорациите, така и при вратите. Сивото е чудесен цвят за широк спектър от различни бои и стилове, но може да има и някои подови настилки, с които няма да се слее добре, например тухла с червен теракотен стил.

Различни врати в дома

Някои хора предпочитат да изберат различни видове врати за всяко помещение за по-индивидуалистичен вид.

Ако вземете това решение и правите врати по ваш дизайн, следвайте същите правила, както по-горе: обмислете внимателно пространството около вратата – особено настилката, за да сте сигурни, че имате хармонично подредено пространство.

Как да проверим дали вратата подхожда на подовата настилка?

Добре е да визуализирате в съзнанието си пространството на стаята и цветовете, които сте решили да изберете за всичко в интериора. За предпочитане е при закупуването на двата продукта да имате малки мостри, с които да ги сравнявате в мострените зали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *