Заключване при блиндираните врати

Ръка държаща ключ на черен фон

 

Сигурността при блиндираните врати е на първо място

При избора на блиндирани врати винаги оказва влияние и видът на заключването. Обикновените патрони вече са отживелица и всеки бяга от тях. В дигиталните времена на 21 век, все по-популярни стават механизмите за заключване с биометрични данни, магнитни карти, интернет приложения и др. Но има и хора, които си държат на класиката и не се доверяват на новите технологии. За тях можем да предложи няколко основни правила, които да се спазват, за да са сигурни при избора на заключване.

Заключващите механизми на блиндираните врати

Ако блиндиранта врата ще бъде със стандартно заключване, важно е патронът да не се показва повече от 3 мм. извън шилда на дръжката или долната розетка. Ако излиза навън с повече от 3 мм. лесно може да се захване и да се счупи.

Най-добре е да се избира врата с две заключващи системи. Важно е основната система да се различава по механизъм от допълнителната, както, например, е при блиндираните врати на Картал. При тях основната заключваща система е със секретен ямков патрон, а допълнителната е с обикновен секретен патрон.

За осигуряване на допълнителна защита винаги е хубаво в обкова да са включени и бронировки на патроните. Те представляват отделен елемент, който е изработен от масивна стомана. Поставя се от външната страна, като покрива изцяло патрона и не позволява достъп до него. Изключително трудна за пробиване, тази бронировка увеличава сигурността на заключването.

Секретен ямков патрон
Секретен ямков патрон

С изпълнението на тези лесни изисквания: поне два вида заключване, които са с различен механизъм и собствени бронировки, сигурността на заключването се увеличава до над 90%. Така вратата може да бъде отворена от крадци единствено с изработката на нерегламентирано копие на ключа. Но в днешно време и за това е помислено. Има специални ключове, чиято изработка е патентована и не може да се извади дубликат при всеки ключар. Трябва да се отиде в специализирано ателие, да се направи заявка за изваждане на ключ, като се представи специална карта с номер на ключа и до 2-3 ключът ще бъде готов.

Секретен патрон с ключ
Секретен патрон

 

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *