Защо изборът на входна врата е важен и от голямо значение?

черна врата

 

Входната врата играе главна роля за сигурността на нашето жилище, както и за нашето спокойствие. Важно е да не пренебрегваме вида на входната врата и да изберем най-доброто и най-подходящо решение за защита на нашия дом. В същото време тя трябва да отговаря и на нашия индивидуален вкус и да не забравяме, че тя е и наша визитна картичка пред обществото. Освен, че представя нас, входната врата създава усещане за уют и завършена визия на всяко домакинство, затова е изключително важно да подберем най-правилната врата. В днешно време, технологиите са се развили до неузнаваемост и това помага на злонамерени хора по-лесно да се промъкнат в домовете ни и да вземат част от имуществото ни. За да сме предпазени доколкото е възможно на най-добро ниво е важно за жилището ни да изберем здрава и стабилна входна блиндирана врата.


Предимството на тези врати, е че са изградени от висококачествен материал и са устойчиви, както на външни агресори, така и на удари и на надраскване. Доста по-масивни са от стандартните дървени или метални врати и в същото време дават възможност за избор между доста цветове и фрезовки. Също така могат да бъдат изработени и модели по индивидуална поръчка, така че крайният резултат да е удовлетворяващ, както от гледна точка на сигурността, така и от гледна точка на визията.
Конструкцията на входните блиндирани врати е неразделна част, което подпомага за стабилността и здравината на вратата. Имаме масивна врата изработена от дървесни частици преминали висока топлинна обработка и завършени във вид на гладка повърхност (крило), облечено и подсилено с метална рамка по цялата дължина и ширина. Вътрешността е изградена от метален лист отново разположен по цялата дължина и минерална вата или полистирен за добра шумо и топлоизолация.

В същото време за сигурността помагат и три, шест или осем пасивни шипа (зависи от избрания модел), които при затворено положение на крилото лягат в касата и това предпазва жилището ви, тъй като крилото не може да се отстрани.


Самата заключваща система също играе важна роля за сигурността ви, когато сте си вкъщи или навън. Имаме две заключващи независи системи, разработени на принципа с триточково заключване всяка и в повечето случаи имаме и допълнително резе (познато като нощно заключване). По този начин дори и да не заключвате с основните ключове, блиндираната Ви врата ще е заключена.


И последната причина, поради която изборът на нова входна врата има значение е и самото място, за което е предназначена тя. Когато става въпрос за входни врати се взима в предвид фактът дали те ще са за апартамент или за къща – подложени на външни атмосферни условия. Въпреки не голямото разнообразие от видове врати подходящи за къщи е добре да изберете модел, който е освен изработен изцяло от метална конструкция и прахово боядисан, то и модел с UV защита.

Външните агресори, както пречат на нас хората, така и пречат на входните врати, които нямат необходимата защита. Ако изберете модел изработен от дървен материал и го изложите на пряка слънчева светлина, дъжд и сняг в даден момент вратата ще започне да се раздува, покритието ще се наруши и ще е необходимо да я подмените с нова, тъй като тя няма да ви осигури необходимата защита.


Решенията за вашия дом взимайте самостоятелно, но се вслушвайте в нашите съвети и ще сте доволни от резултата и то дори повече отколкото сте очаквали!

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *